Главная » Наука » 2017 » Декабрь » 18 »

Кращий винахід 2017 року

18.12.2017 в 15:07 просмотров: 925 комментариев: 0 Наука
Перший в світі домашній соціальний робот Джибо визнаний кращим винаходом 2017 року за версією журналу Time. У команду його розробників увійшли і українські програмісти. Харківські фахівці створили сервер, який зберігає дані Джибо.

Робот розповідає новини, попереджає про дощ вулиці і муркоче, як кішка, якщо погладити його рукою. Розробники створили таку програму, щоб робот не просто відповідав на питання, але ще і жартував. Інформацію робот отримує в інтернеті, яким користується за допомогою Wi-Fi модуля.

У США і Канаді зараз продають по 30 таких роботів щодня. Коштує Джибо майже тисячу доларів і поки тільки англомовний. Але програмісти обіцяють "навчити" його і іншим мовам.
"Мы занимаемся новой версией Джибо. И его будут делать более эмоциональным, чтобы он мог лучше понимать чувства людей и сам себя вести более эмоционально", – делится планами программист Евгений Деревянко.
Вже зараз з Джибо можна взаємодіяти за допомогою додатків на мобільному телефоні. Наприклад, відправляти друзям фотографії, які зробив домашній робот.
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024