Главная » Статьи » 2020 » Ноябрь » 23 »

Чи вигідно купувати товари в Чорну п'ятницю? Історія появи і цікаві факти

23.11.2020 в 17:33 просмотров: 663 комментариев: 0 Статьи
Сьогодні, напевно, немає жодної сучасної людини, яка б жодного разу не чула про Чорну п'ятницю. У багатьох це словосполучення асоціюється зі значними знижками та цієї події чекають цілий рік. В Україні в цьому році чорна п'ятниця випадає на 27 листопада, проте, багато компаній цінують своїх покупців і проводять розпродаж цілий тиждень. Саме сьогодні й аж до неділі у вас є можливість за доступними цінами придбати все, що ви так давно хотіли: техніку, аксесуари для машини, біжутерію і навіть косметику для обличчя.

З чим у людей асоціюється Чорна п'ятниця

Не зважаючи на те, що про словосполучення чули багато українців, не кожен з них насправді розуміє, що це таке, чому так часто про нього говорять і що дає ця п'ятниця. Проте, варто вийти на вулиці Києва в день грандіозних розпродажів, щоб зрозуміти в чому сенс проведення такого заходу. В цей день на вулиці виходить велика кількість людей різного віку. Заощадити прагне як молодь у віці від 20 років, так і люди більш зрілого віку.

Якщо вірити багатьом опитуванням, то 70% населення асоціює подію з можливістю вигідно купити одяг, взуття, аксесуари, електроніку. Решта 30% не поспішають цього робити, вважаючи все це «суцільною брехнею» і не вірить в грандіозні знижки. Якщо говорити про людей, які старші 50-ти років, то вони, швидше за все, не розкажуть історії про те, як вони купили взуття за пів ціни. Особливо ті, хто живе в Америці.

Родина Чорної п'ятниці: як все починалося

Вперше про цю подію заговорили в Штатах, де велика кількість покупців кували подарунки саме перед Різдвом, коли продавці виставляють найвигідніші різдвяні знижки. У США твориться неймовірне: люди можуть з 5 ранку стояти в черзі або займати чергу навіть з опівночі щоб отримати потрібні товари за найкращою вартістю. Іноді за вигідною ціною продають товар, який вже давно залежався на полицях, іноді це більш брендові товари, які виходять з моди, але суть в тому, що в цей день в торгових центрах завжди сила-силенна народу і товари розкуповуються як «гарячі пиріжки».
 
Чи вигідно купувати товари в Чорну п'ятницю? Історія появи і цікаві фа

Як насправді з'явилася Black Friday

Якщо повернутися ще раніше, багато жителів США згадають досить похмурі події з історії. Так, в 1961 році багато працівників служби порядку просто ненавиділи цей день через те, що утворювалися жахливі пробки після Дня подяки і було багато правопорушників. У деяких країнах північної Америки, Європи і в Канаді з 1992 року люди виходять на протест, який називається Buy Nothing Day, що дослівно перекладається як «день без покупок». Так люди кажуть, що вони дуже погано ставляться до «п'ятничного шопоголізму».

Як можна купувати товари сьогодні

Якщо говорити про Україну, жителі цієї країни не настільки фанатично ставляться до великих розпродажів. Більшість навіть роблять покупки онлайн через інтернет-магазини, адже:
  1. У період карантину можна уникнути багатолюдних місць і захиститися від вірусу.
  2. Купувати таким чином товари значно зручніше. Вам не потрібно нікуди виходити, а просто можна сидіти в зручній обстановці, в зручній позі та одязі, вибираючи потрібний товар, який ви хотіли б купити зі знижкою.
  3. В інтернеті набагато більше різного товару. Якби ви прийшли в реальний магазин з метою щось купити, то вам би запропонували асортимент тієї ж продукції набагато менший.
  4. Ціни реально вигідніші, ніж якби ви купували в офлайн-магазині.
Звичайно, багато людей говорить про те, що ця подія «брехня», що магазини підіймають спочатку ціни, а потім, нібито, продають товари набагато дешевше, але все не так. Їх набагато менше ніж тих, які дотримуються традицій цієї знаменної події.

Що зазвичай люди люблять купувати в Чорну п'ятницю

Якщо проводити аналогію з минулим роком, то можна сказати, що частіше за усе купуються такі товари:
  • Косметичні засоби. Саме в цей день у вас є можливість купити брендові тіні, туш, помаду для губ, духи за вигідною ціною. До речі, це можна зробити в інтернет-магазині notino.ua або в аналогічному магазині.
  • Дрібна побутова техніка. Ще одна категорія товарів, яка має попит у людей в цей день. До них можна віднести: пилотяги, праски, мікрохвильові печі та інші товари.
  • Одяг. Якщо заходити на сторінки магазинів брендового одягу, то можна значно заощадити. Наприклад, купити штани, які ви давно хотіли або плаття в два рази дешевше.
  • Взуття. Можна придбати шкіряне взуття по значно меншій ціні, ніж якби ви зробили це за місяць до розпродажу.
  • Посуд. Так, і це українці люблять купувати в Black Friday. Причому, це не тільки сервізи, тарілки й чашки, а й невеликі додаткові аксесуари для своєї кухні. На цю категорію товарів робляться невеликі націнки, а знижки досить вигідні.
  • Все для будинку. Килими та меблі, плитка, двері, ламінат — в цій категорії є з чого вибрати, так що, можливо, варто і вам задуматися про такі покупки в цей знаменний день.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024