Главная » Статьи » 2023 » Август » 23 »

Як відростити здорове волосся: найефективніші поради

23.08.2023 в 15:51 просмотров: 590 комментариев: 0 Статьи
Блискуче довге волосся — мрія майже кожної жінки. Втім досягти бажаного результату не так вже й просто. Щомісяця наші пасма відростають лише на 1,5-2 см. На швидкість росту можуть впливати різноманітні фактори: вік, загальний стан здоров’я, а також різні зовнішні фактори. Тож щоб мати волосся, як у Рапунцель, слід дотримуватись певних правил, а також обов’язково запастись терпінням. Розкажемо про це детальніше.
 

Регулярно робіть масаж шкіри голови

Він збільшує приплив крові до коренів волосся, що значно посилює їхню міцність, а також дозволяє поживним речовинам швидше діставатись до фолікулів. Можна робити як сухий масаж, так і використовувати різні олії. Не бійтесь експериментувати!
 

Використовуйте різноманітні маски

Щоб позитивно вплинути на якість волосся, варто використовувати різноманітні маски. Однією з найдієвіших вважається яєчна, адже до її складу входять лецитин та протеїн, які сприяють зміцненню та живленню пасм. Така маска ідеально підходить для ламкого волосся. Щоб її приготувати, варто змішати два яйця з двома ложками оливкової олії. Для розбавлення суміші треба використовувати 0,5 склянки води. Наносити маску слід на сухе волосся. Витримувати суміш варто протягом 30-40 хвилин, після чого змити її за допомогою шампуню.

Для пришвидшення росту волосся рекомендується робити маски з рициновою олією. Вона містить чимало поживних речовин, які покращують стан шляхом додаткового живлення та зволоження. Рекомендується втирати теплу олію у корені, після чого зібрати волосся на маківці та накрити його шапочкою або рушником. Можна прогріти таку маску феном протягом 15 хвилин. Після цього слід змити олію, використовуючи шампунь.
 

Відмовтесь від поганих звичок

Паління — ворог здорового волосся, адже токсини, які містяться у нікотині, обмежують приплив крові до шкіри голови. Таким чином обмежується доступ кисню та поживних речовин до волосяних фолікулів. Саме тому слід відмовитись від поганих звичок, якщо ви бажаєте відростити здорове волосся.
 

Вживайте харчові добавки

Для підтримки росту волосся дуже корисно вживати різноманітні харчові добавки. Їх ретельно підібраний склад забезпечує організм всіма необхідними речовинами, які важливі для підтримки здоров’я. Для росту волосся рекомендується пити біотин, вітамін Е, жирні кислоти Омега-3 тощо. Стануть у пригоді й комплексні рішення на кшталт посиленої формули для волосся, шкіри і нігтів від 21st Century.
 

Обмежте використання засобів та інструментів для укладки волосся

Гарячі інструменти (фени, плойки, праски) та різні засоби на кшталт лаку для волосся можуть пошкодити ваші пасма. Через надмірний вплив таких факторів волосся стане занадто сухим та ламким. Краще за все сушити пасма природним шляхом. У разі термінової необхідності допускається використання фенів та інших інструментів з обов’язковим попереднім нанесенням термозахисного спрею.
 

Обережно розчісуйте волосся

Недотримання правил обережності під час розчісування волосся може призвести до його ламкості. Саме тому слід максимально бережно та ніжно проводити процедуру, правильно обравши гребінець. Найкраще рішення — аксесуари з широкими зубцями або закругленою щетиною. Краще за все не розчісувати мокре волосся, а натомість проводити процедуру перед його миттям.
Як відростити здорове волосся: найефективніші поради

Регулярно відвідуйте майстра-перукаря

Якщо ви хочете отримати довге волосся, час від часу необхідно позбавлятись сухих та пошкоджених кінчиків. Загалом рекомендується підстригати кінчики кожні 3-6 місяців, орієнтуючись на стан волосся.
 

Обирайте сон на шовковій постільній білизні

Шовкова або атласна постіль дуже корисна для здоров’я волосся. Сон на такій наволочці створює менше тертя, яке не шкодить пасмам. Також шовк допомагає зберігати вологу волосся і зменшує статичну електрику, запобігаючи тим самим сплутуванню та пошкодженню.
 

Уникайте стресу

Стрес може негативно позначитись на стані волосся, викликаючи його часткове випадіння. Саме тому варто використовувати різноманітні релаксаційні техніки, займатись улюбленими справами, зустрічатись з друзями та близькими. Ще треба обмежити використання гаджетів та інших факторів, які можуть викликати підвищену дратівливість та стрес.
 

Не ігноруйте візити до лікаря

Якщо у вас є проблеми зі здоров’ям, які призводять до пришвидшеного випадіння пасм, дуже важливо своєчасно звернутись до спеціаліста. Лікар-трихолог проведе всі необхідні дослідження та у разі необхідності призначить ефективне лікування.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024