Главная » Статьи » 2023 » Январь » 5 »

Навіщо дітям кальцій?

05.01.2023 в 11:53 просмотров: 1014 комментариев: 0 Статьи

Наші кістки можна розглядати як «банк кальцію». Якщо кальцій не відкладається, він буде вилучено з кісток для використання в інших частинах тіла. Якщо це продовжується, з часом кістки можуть стати слабкими та крихкими, що може призвести до остеопорозу.

Кількість кальцію, що поглинається нашими кістками, залежить від кількості кальцію, який ми їмо, і від того, скільки вітаміну D ми отримуємо. Вітамін D необхідний для засвоєння кальцію і отримується в основному через сонячне світло. Його також можна знайти в невеликих кількостях у таких продуктах, як риба та яєчні жовтки. Зараз багато продуктів збагачено вітаміном D. Це маргарин, трохи хліба, сухі сніданки, молоко, йогурти та соки.

 77% дівчат і 64% хлопчиків у віці від 12 до 15 років не отримували добової потреби в кальції. Це може призвести до погіршення стану кісток і остеопорозу в подальшому житті. Остеопороз вже вражає кожну другу жінку та кожного третього чоловіка старше 60 років.

Навіщо дітям кальцій?

Як діти можуть задовольнити свої потреби в кальції?

Молочні  продукти є основним джерелом кальцію. Дітям віком до 8 років потрібно 1½-2 порції молочних продуктів або альтернативних молочних продуктів, а дітям старшого віку та підліткам потрібно 2½-3½ порції на день. Від 12 до 14 років для дівчаток і від 13 до 15 років для хлопчиків відбувається швидке зростання кісток, що вимагає більшої кількості молочних продуктів/альтернатив. Чашка молока об’ємом 250 мл, ванна йогурту об’ємом 200 г (більшість роздрібних бачок – 150-170 г) і 2 скибочки сиру (40 г) – все це приклади однієї порції молочних продуктів. Якщо ви не споживаєте молочних продуктів і вирішите споживати альтернативу, переконайтеся, що вони збагачені принаймні 100 мг кальцію на 100 мл (перевірте панель інформації про поживні речовини).

Наступні продукти також містять кальцій, але в меншій кількості порівняно з молочними продуктами:

  • Листові зелені овочі, включаючи брокколі, бок-чой, китайську капусту
  • Риба, включаючи сардини та рибні консерви (з кістками)
  • Горіхи та насіння, включаючи бразильські горіхи, мигдаль і тахіні (паста з насіння кунжуту)
  • Продукти, збагачені кальцієм, включаючи сухі сніданки, фруктові соки та хліб
  • Продукти з сої та тофу, якщо вони збагачені кальцієм. Шукайте принаймні 100 мг кальцію/100 мл на панелі інформації про поживні речовини.

Якщо ви хочете переконатися, що ваша дитина задовольняє свої потреби в кальції, відвідайте веб-сайт https://allkharkov.ua/news/med/sklki-chasy-mojna-priimati-kalci-ditin.html для отримання додаткової інформації
 

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024