Главная » Статьи » 2023 » Январь » 6 »

ОСББ: мета створення та діяльності

06.01.2023 в 16:42 просмотров: 1104 комментариев: 0 Статьи
ОСББ – це нова, але вже дуже популярна форма управління багатоквартирними будинками. Вона передбачає, що весь процес організації отримання комунальних послуг, проведення ремонту та покращення спільного побуту, розподілу фінансовий коштів мешканці будинку беруть на себе. Пропонуємо розглянути трохи детальніше.
 

Мета створення ОСББ

Для початку розглянемо, як розшифровується ОСББ. Це об'єднання співвласників багатоквартирного будинку. У цій назві чудово втілюється сама суть такої організації: власники квартир об’єднуються, аби зробити свій побут більш комфортним та ергономічним. Основні задачі створення ОСББ полягають у наступному:
  • Належне утримання будинку та прибудинкової території. Мова йде про підписання договорів про надання комунальних послуг належної якості – опалення, водопостачання, вивіз сміття тощо;
  • Більш ефективний контроль за розподілом коштів. На місці можна краще розібратись, де є нагальні проблеми та на чому навпаки можна зекономити;
  • Проведення реформ енергоефективності. Наразі впроваджуються програми та надаються спеціальні гранти на утеплення, встановлення нового обладнання, на які можуть розраховувати виключно ОСББ.
ОСББ має змогу вирішувати питання оперативніше. Це дає змогу швидко полагодити пошкодження, відновити роботу систем опалення або водопостачання після аварії тощо. У виграші – мешканці багатоквартирного будинку, тому все більше ЖК наразі переходить саме на таку форму управління.
ОСББ: мета створення та діяльності

Що таке асоціація ОСББ?

Асоціація ОСББ – це юридична особа, яка офіційно представляє спільні інтереси співвласників багатоквартирного будинку. Іншими словами, це офіційно затверджена компанія, яка має право підписувати договори із постачальниками комунальних послуг, розподіляти фінансові кошти та впроваджувати у життя рішення, прийняті на загальних зборах. Більше про неї ви можете дізнатись на інформаційному порталі https://osbb-ok.org.ua/.

Зазначимо, що наразі в Україні активно проводяться програми заохочення створення ОСББ, запроваджуються гранти для підтримки проведення ними реформ. І практика переходу на самостійне управління дає позитивні результати – будинки, які керуються ОСББ, проводять капітальний ремонт систем опалення та водопостачання, утеплюють фасади та впроваджують інші інновацій. Все це робить побут людей, які у них мешкають, біль комфортним.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024