Главная » Статьи » 2018 » Июль » 30 »

Пам’ятка для туриста: Чернігів

30.07.2018 в 19:20 просмотров: 1010 комментариев: 0 Статьи
Чернігів – одне з найвизначніших міст України, яке славиться своєю багатою історією, а отже й культурними, політичними та релігійними пам’ятками. Для того, щоб познайомитись з ними всіма, одного вік-енду може бути замало.

Розташування

Обласний центр Чернігівської області, що заходиться на півночі України на Придніпровській низовині праворуч від р. Десна.
Пам’ятка для туриста: Чернігів

Як доїхати

Транспортна інфраструктура міста достатньо розвинена.

Найкращим способом потрапити сюди вважається залізничний транспорт. Південно-Західна залізниця «Чернігів» діє у трьох напрямках: Ніжин, Гомель і Славутич. Рівень обслуговування вокзалу відповідає сучасним вимогам: цілодобовий режим, попередній продаж квитків, кімнати відпочинку та матері й дитини, зал очікування. Через станцію проходять як приміські й міжміські маршрути так і міжнародні. Розлад поїздів представлений на табло, а також його можна дізнатись на електронному ресурсі http://poizdato.net/rozklad-po-stantsii/chernihiv/. Від цієї станції можливо доїхати прямим рейсом до багатьох великих українських міст.
Поруч розташоване депо і Привокзальна площа, автовокзал і зупинки.
Пам’ятка для туриста: Чернігів
Між станціями Халявин та Чернігів розташована ще одна залізниця Чернігів Північний у напрямку Горностаївка.

Автоперевезення у місті здійснюються за сучасного автомобільного транспорту. Об’єктами перевезень виступають Чернігівський автовокзал, автостанції №1 і №2. Громадський транспорт включає в себе тролейбуси та автобуси.

Поруч із Пішохідним мостом розташований річковий порт по річці Десна, який має пасажирську ділянку.

Історія та визначні місця

Місто засноване в Х столітті, входило до складу Давньоруської держави та стояло в одному ряду з Новгородом і Києвом. Ця епоха яскраво представлена і «голосно» нагадує про себе великою кількістю історичних пам’яток збудованих у ті часи:
  • Собори – Спасо-Приображенський, Борисоглібський, Успенський
  • Церкви – Іллінська, П'ятницька
  • Єлецький Успенський монастир
  • Кургани – Чорна могила, Безіменний, Гульбище.
Пам’ятка для туриста: Чернігів
Після розпаду Київської Русі місто почало занепадати, а друге своє відродження пережило в гетьманський період. Після входу до складу Гетьманщини Чернігів став осередком культурного-політичного і соціально-економічного життя, що також відбилось на архітектурі:
  • Чернігівський колегіум
  • Полкова канцелярія
  • Троїцький іллінський монастир
  • Катеринська церква
Пам’ятка для туриста: Чернігів
А 1783 року увійшов до складу Російської імперії, а в далекому майбутньому був окупований більшовиками. За цей період його чисельність зросла від 4 000 до 290 000 жителів (на сьогодні). Були збудовані:
  • Будинок театру
  • Меморіальний комплекс Слави воїнів
  • Могила невідомого солдата
Пам’ятка для туриста: Чернігів
Музеї: Обласний художній, Обласний історичний, військово-історичний, заповідник «Чернігів стародавній», літературно-меморіальний заповідник Михайла Коцюбинського та ін.

Окрім перерахованих на території міста розташовані велика кількість пам’ятників відомим діячам та парки відпочинку.


Одна з останніх пам’яток сучасності – це фонтан з музичним та світловим оформленням, який керує спеціалізована комп’ютерна програма, що в діаметрі сягає 12 м, а найвищий струмінь води - 10 м.
Пам’ятка для туриста: Чернігів
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024