Главная » Статьи » 2023 » Апрель » 18 »

Що обрати, якщо погіршився зір: окуляри чи лінзи?

18.04.2023 в 20:24 просмотров: 612 комментариев: 0 Статьи
Ми не будемо протиставляти засоби корекції, визначаючи найбезпечніший чи найзручніший. Адже найкраще вони працюють у парі, замінюючи одне одного у різних ситуаціях. Окуляри дозволяють комфортно читати, працювати за комп'ютером, забувши про сухість очей, чи прогулюватись містом, доповнивши свій образ стильною оправою. Лінзи ж стануть у пригоді, коли ви захочете стрибнути з парашутом, покататись на велосипеді чи пограти у волейбол з друзями. 
Що обрати, якщо погіршився зір: окуляри чи лінзи?

Чому без окулярів не обійтись?

Окуляри є основним інструментом для корекції зору, саме їх назначають, коли у людини погіршується зір. Згодом, за бажанням пацієнта, офтальмолог підбирає лінзи. Але окуляри залишаються у житті користувача, адже існує багато ситуацій, коли доводиться відмовлятись від контактних засобів. Наприклад, в період сезонної алергії, під час грипу чи застуди, а також під час будь-якого захворювання очей. 

Що обрати, якщо погіршився зір: окуляри чи лінзи?

Сучасні окуляри здатні максимально наблизити зір людини до природного, адже якісні полімерні матеріали не мають оптичних викривлень. Вони захищають очі від вітру, холоду, та навіть від потрапляння вірусів на слизову оболонку. Більшість сучасної оптики має UV-фільтр, тому додатково захищає очі від негативного впливу ультрафіолету. Також існують захисні фільтри, які блокують синій спектр, знімаючи напругу з очей під час користування гаджетами чи роботи за комп'ютером. 

В чому лінзи унікальні?

Відкривши каталог контактних лінз https://kyivlinza.ua/catalog/kontaktnye-linzy/, ви побачите десяток моделей з різним планом та режимом використання. Їх об'єднує виняткова якість зору, адже контактні засоби корекції не створюють оптичних викривлень та розширюють периферійний зір. На відміну від окулярів, лінзи забезпечують фізіологічне поле зору, що важливо для водіїв та спортсменів. А ще вони не змінюють розміри предметів, тому користувач має природний зір без будь-яких викривлень. 

Що обрати, якщо погіршився зір: окуляри чи лінзи?

Як уникнути ускладнень, використовуючи лінзи?
 

Якщо ви плануєте носити контактну оптику, маєте знати про можливі ускладнення. Офтальмологи виділяють декілька категорій:

  • Травматичні;
  • Інфекційні;
  • Гіпоксичні.
Травматичних ускладнень можна уникнути, якщо обережно поводитись із засобами корекції та перед використанням перевіряти їх цілісність. Інші ускладнення є результатом переношування оптики та неправильного догляду. Щоб мінімізувати ризики інфекційних захворювань, варто щодня промивати пластинки та залишати їх на ніч у контейнері, наповненому свіжим розчином. Важливо змінювати контейнер для кожної пари лінз. 

Що обрати, якщо погіршився зір: окуляри чи лінзи?

Гіпоксичні ускладнення пов'язані з нестачею кисню, що проходить до рогівки. Вони мають декілька симптомів: почервоніння білкової оболонки, біль, світлочутливість та "розпливання" зображення. У найгірших випадках кисневе голодування тканин ока призводить до кератиту, кон'юнктивіту та інших захворювань. Щоб уникнути гіпоксичних ускладнень, потрібно дотримуватись рекомендованого режиму носіння. Якщо ви маєте ненормований графік, обирайте оптику з пролонгованим чи безперервним режимом використання. 

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024