Главная » Статьи » 2020 » Март » 29 »

Що таке торговельна марка й у чому її цінність

29.03.2020 в 11:46 просмотров: 568 комментариев: 0 Статьи

На сьогодні як торговельна марка, так і торговельний знак – унікальний актив, адже в розробку бренду необхідно вкласти багато коштів, розкрутити рекламою, а потім взяти з цього всього прибуток. Тому перед власниками Торгових марок постає питання, як вигідно мати прибуток, не втрачати якість продукції, та позбавитись від конкурентів, та шахраїв, які без дозволу використовують чужу торгову марку. Про це читайте деталі на zkg.ua.

Які поширені права на використання ТМ в комерційних цілях

Кожний підприємець при відкритті комерційної діяльності реєструє торгову марку, яка становиться його інтелектуальною власністю. ТМ можна використовувати в різних цілях, наприклад:

  • рекламувати власний бренд;
  • для пошуку цільової аудиторії;
  • для отримання прибутку;
  • для рекламування торгових приміщень.

Якщо придбати офіційний дозвіл, то у підприємця з'явиться можливість використовувати чужу інтелектуальну власність. Кінцеве рішення залишається за власником ТМ. Він може надати дозвіл для використання ТМ своїм партнерам чи клієнтам, а може заборонити з власних мотивів. Але сьогодні практикується незаконне використання чужої торгової марки чи знаку. Власник навіть не буде здогадуватись, що його продукт використовують інші підприємці. Також практикуються несанкційовані утиски різними інстанціями або державними органами. Для того щоб не попасти в ситуацію, де ущільнюються права власника необхідно звернутися до юристів за консультацією.

Що таке торговельна марка й у чому її цінність

Що собою представляє ТМ і в чому її цінність?

Торгова марка — це власне найменування продукції, що випускається товару чи послуги. На ТМ може бути зображення, надпис зі слів, букв чи цифр. Можна виділити свою ТМ окремими кольорами. Іншими слова це логотип представленої власником продукції, в окремих випадках навіть компанії. Перш ніж відстояти свою репутацію, завоювати відданість цільової аудиторії, власник проходить тернистий шлях. Процес може йти декілька років. На сьогодні ТМ — це:

  • своя рецептура чи смак, формула якого не розповідається;
  • стиль;
  • життєвий напрямок;
  • бачення навколишнього світу.

Кожен власник ТМ повинен її запатентувати, тоді ніхто не зможе порушити його право власності, в противному випадку це буде каратися згідно з чинним законодавством. Перш ніж вибрати нішу для бізнесу і придумати логотип необхідно зробити моніторинг ринку. Назва ТМ повинна бути ефектною, притягувати до себе погляди цільової аудиторії.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024