Главная » Статьи » 2020 » Ноябрь » 21 »

Тест на коронавірус: види і основні особливості

21.11.2020 в 21:28 просмотров: 663 комментариев: 0 Статьи

У зв'язку з пандемією, клініки і лабораторії щодня стикаються з величезним навантаженням, а сама діагностика забирає у фахівців багато часу і сил. Від інформованості пацієнтів залежить багато чого. В першу чергу, кожен повинен знати, коли і які аналізи потрібно здавати, щоб вчасно діагностувати захворювання, викликане коронавирусной інфекцією.

Коли потрібно здавати аналіз?

Тестування на наявність в організмі коронавируса проводиться за медичними показаннями. У приватних лабораторіях пацієнти можуть здати тест без направлення, за власним бажанням. Ось основний перелік випадків, коли тестування на Covid-19 необхідно:

  • при наявності симптомів ГРВІ;
  • при виявленні пневмонії;
  • якщо людина контактувала з хворими людьми.

В інших випадках тестування може знадобитися для виїзду за кордон або для тих, хто хоче переконатися, що зі здоров'ям все гаразд. Обов'язкове тестування проводиться для представників певних професій, які входять до групи ризику і щодня контактують з великою кількістю людей.

Тест на коронавирус: виды и основные особенности

Які аналізи здавати?

Якщо потрібен швидкий аналіз крові на короновірус, то слід віддати перевагу експрес тестування. Цей швидкий аналіз має на увазі забір крові з пальця пацієнта. Завдяки спеціальній системі з реагентами протягом 10-15 ми нут вдається отримати результат. Але точність таких тестів досить низька, тому рекомендується використання інших методів тестування. Є ще два види лабораторних аналізів:

  1. ПЛР - це особливий вид тестування. Для аналізу не потрібно здавати кров. Медпрацівник проводить забір біоматеріалу з ротоглотки і носоглотки. Тестування виконується методом полімеразної ланцюгової реакції, за рахунок чого виявляється коронавірус.
  2. ІФА - це тести, який дозволяє виявити тільки наявність антигенів і антитіл в людському організмі. Для тестування роблять забір венозної крові.

Достовірність тестів ПЛР і ІФА близька до 100%, але в першому випадку можливі хибнопозитивні або помилково негативні результати, як показує статистика. Однак, більш точних варіантів діагностики поки не існує. Якщо виявлені симптоми коронавирусной інфекції лікар обов'язково випише направлення на лабораторні аналізи. Якщо ж терапевт не дає напрямок, або ж немає показань, перевірити себе самостійно завжди можна в приватній лабораторії.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024