Главная » Статьи » 2023 » Сентябрь » 30 »

Захист електромережі: вибираємо стабілізатор і реле часу

30.09.2023 в 16:17 просмотров: 524 комментариев: 0 Статьи
Електромережі будь-якого об'єкта зазнають значних навантажень. Навіть у житлових будинках до них підключено велику кількість техніки. Проблема в тому, що проводка на багатьох об'єктах застаріла. Вона не розрахована на таке інтенсивне використання. Не дивно, що електромережа працює нестабільно. Можливі перепади напруги. Усе це негативно позначається на техніці, може істотно скоротити її ресурс. Іноді перепади призводять до миттєвого перегорання пристроїв. Щоб уникнути аварійних ситуацій і матеріальних втрат, варто замовити стабілізатор або реле часу.
 

Які різновиди стабілізаторів напруги бувають

Виробники випускають кілька варіантів пристроїв. У продажу можна зустріти:

  • Релейні стабілізатори. Приваблюють доступною вартістю, проте поступаються за технічними характеристиками аналогам. До того ж релейні стабілізатори мають відносно невеликий ресурс.
  • Сервоприводні пристрої. Мають великий діапазон і відмінну швидкість реакції. Працюють плавно і точно. Компактні пристрої прості в монтажі. Проте, вони схильні до досить частих поломок. Доведеться регулярно проводити обслуговування і ремонт.
  • Електронні стабілізатори. Надійні та результативні пристрої. Головний недолік - висока ціна.
Захист електромережі: вибираємо стабілізатор і реле часу

Що враховувати під час вибору стабілізатора напруги

Необхідно чітко визначити, для яких цілей призначений прилад. Можна купити універсальні пристрої для оптимізації роботи всієї домашньої мережі. Більш результативне рішення - окремі стабілізатори для кожного приладу. Однак такий варіант обійдеться дорожче. Багато хто віддає перевагу використанню комбінованої схеми. Можна поставити універсальний пристрій на всю мережу і кілька окремих для дорогої і ресурсоємної техніки.

Відрізняються стабілізатори за кількістю фаз. Однополюсні пристрої зазвичай застосовують на житлових об'єктах і в офісах. У промисловості застосовують трифазні стабілізатори, які відключають відразу всі лінії одночасно. Також їх можна зустріти в торгових і бізнес-центрах. Звичайно, бувають і винятки. Трифазний стабілізатор може бути встановлений у будинку, де є обладнання підвищеної потужності.
 

Як правильно вибрати реле часу для керування електроприладами?

Реле часу - це електромеханічний або електронний пристрій, призначений для керування часовими інтервалами в електричних ланцюгах. Наприклад, якщо вам потрібно, щоб світло вмикалося ввечері і вимикалося вранці, реле часу допоможе зробити це автоматично. Це зручно, оскільки ви можете задати точний час роботи приладів. Крім того, реле часу допомагає захистити прилади від перебоїв в електроживленні.

Захист електромережі: вибираємо стабілізатор і реле часу
Щоб вибрати відповідне реле часу в https://voltmarket.ua/ вам необхідно визначити такі чинники:

  • Правильно підберіть тип реле часу: електромеханічне або електронне.
  • Уточніть мету використання. Це може бути керування освітленням, опаленням, системою вентиляції або іншими електроприладами.
  • Визначте необхідний часовий інтервал (наприклад, затримка увімкнення або вимкнення).
  • Деякі реле часу можуть мати додаткові можливості, як-от регулювання чутливості, повторні цикли тощо. Уточніть, чи потрібні вони у вашому випадку.
  • Переконайтеся, що він підходить за потужністю і навантаженням для вашої системи.
В інтернет-магазині Voltmarket представлений широкий асортимент електротехнічного обладнання, включаючи реле часу. Цей магазин пропонує клієнтам продукцію від перевірених і відомих брендів, що гарантує високу якість придбаних товарів. Важливо відзначити, що весь представлений асортимент є оригінальним, що виключає підробки і забезпечує надійність і довгий термін служби приладів.

Автор: Куртов Сергій Володимирович (Voltmarket).

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024