Главная » Статьи » 2022 » Апрель » 27 »

Популярні технології JavaScript у 2022 році

27.04.2022 в 14:50 просмотров: 888 комментариев: 0 Статьи

Завдяки екосистемі JavaScript, виникли нові інструменти у сферах, що зайняті іншими мовами. Фактичним підтвердженням цього є значна кількість фреймворків JS та різноманітних інструментів для навчання на JavaScript.

Основні фронтенд тренди JS

Доволі складно абсолютно однозначно спрогнозувати, які ще тренди Frontend розробки з'являться протягом 2022 року. Але досить впевнено можна передбачити низку перспективних напрямків, які набули популярності у минулі роки й будуть використовуватися надалі. Сьогодні до найбільш популярних інструментів належать три потужних фреймворки Angular, React та Vue.

Технологія Angular

Інструмент Angular є складним у порівнянні з технологіями Vue та React. Але потенціал кросплатформенного середовища величезний, і Angular вартує того, щоб розпочати працювати на ньому. Важливі напрямки застосування – розроблення мобільних та десктопних застосунків. Особливість та можливості технології: значна продуктивність, присутність численної кількості взаємозалежного функціонала, можливість допуститися помилки є мінімальною. 

Фреймворк React

Цей інструмент майже 10 років лідирує в галузі інфраструктури, тому отримав довіру великих компаній.

  • Для опанування технологією не потрібний тривалий час – завдячуючи низькому порогу входу, простому коду та широким можливостям кросплатформенності. 
  • Велика інформаційна база технологій React придатна для застосування розробниками на будь-якому рівні.
  • Давній код працюватиме у додатках, написаних за новітньою технологією. Бібліотека React оперативно підкаже, які елементи потрібно змінити.
  • React оптимально адаптований з надбудовою TypeScript, оновленою версією JS системи. У найближчому майбутньому TypeScript буде важливою складовою веб-розробки.

Технологія Vue.js

Суттєва перевага версії Vue 3.0 2019 у тому, що для переходу немає потреби переписувати окремі компоненти. За допомоги технології Vue вже створено понад 36 тисяч програм, а наявна версія має ефективні оновлення. 

  • Завдяки широкій спільноті професіоналів, є можливість звернутися за фаховою допомогою щодо застосування фреймворку до розробників.
  • Технологія придатна для опанування новачками, цілком вистачає знання JS, HTML та CSS.
  • Здійснюється просте масштабування у повноцінний фреймворк.

Перспективна концепція SPA допомагає у завантаженні контенту повністю за допомоги JS, прискоренні web-проєктування, уникненні зайвого перезавантаження. 

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024