Главная » Статьи » 2023 » Апрель » 23 »

Правильне поєднання: з чим пити шампанське

23.04.2023 в 22:19 просмотров: 597 комментариев: 0 Статьи
Передусім варто розібратися, що таке шампанські вина. Вони належать до ігристих алкогольних напоїв, однак лише деякі з них можна називати шампанськими. Власне, справжнє смачне шампанське виготовляють з певних сортів винограду та лише у Франції, в регіоні Шампань.
 

Скільки градусів має шампанське?

Поширена думка, що ігристе шампанське є слабоалкогольним напоєм. Однак це не завжди так. Міцність цього вина може коливатися від 5 до 19 градусів. Вміст алкоголю прямо пов'язаний із кількістю цукрів у напої, тому:
  • сухе шампанське зазвичай буде мати найменше градусів;
  • шампанське напівсолодке – це проміжний варіант із середнім вмістом алкоголю;
  • солодке шампанське є найміцнішим, тож і вживати його необхідно розсудливо.
І все ж найбільший попит серед справжніх поціновувачів має шампанське Brut, міцність якого становить приблизно 12 градусів. Ціна шампанського залежить від кількох факторів: технології виготовлення, способу та часу витримки, торгової марки та навіть року збору винограду. Всі ці чинники впливають на смак та якість цього особливого напою.
Правильне поєднання: з чим пити шампанське

Яке буває шампанське

Крім згаданої вище міцності, ці ігристі вина розрізняють за кольором, терміном витримки та рівнем солодкості. Шампанське сухе є найменш солодким, але його вишуканий смак відмінно доповнить чималий перелік продуктів, а також стане чудовим аперитивом. Якщо ви раніше не смакували сухі ігристі вина, радимо для початку купити маленьке шампанське – так ви зможете спробувати смак цього напою, витративши значно меншу суму, ніж при купівлі великої пляшки.

Шампанське рожеве та біле відрізняються не лише кольором, а й смаком. Рожеве шампанське має більш виражені фруктово-ягідні ноти. Тож поціновувачі яскравого смаку та кольору напою в келихах часто надають перевагу саме цьому ігристому. Ще однією відмінністю між цими двома винами є кислотність – зазвичай вона вища у білого шампанського. Натомість рожеве має помірну кислотність, відповідно, його можна вважати більш універсальним.
 

З чим пити шампанське

Шампанські вина відмінно поєднуються з багатьма стравами, а також їхнім вишуканим смаком можна насолоджуватися окремо. Адже і стримані, і більш багаті букети смаку цього напою з бульбашками здатні додати будь-якій події особливого шарму та подарувати чимало приємних відчуттів.

Шампанське міні та у звичайних за розміром пляшках добре комбінується з:
  • фруктами та ягодами;
  • різноманітними сирами;
  • м'ясом і птицею;
  • грибами та морепродуктами;
  • десертами та шоколадом.
Однак у кожному конкретному випадку варто зважати на рекомендації виробників, сомельє, а також на власні уподобання. Адже різні ігристі вина по-різному смакуватимуть разом з одними й тими самими стравами.

Найкраще шампанське від провідних світових виробників ви можете вибрати на нашому сайті. Тут ви знайдете ігристе брендів Gosset, Taittinger, а також шампанське «Київ» солодке. Ми пропонуємо шампанське дороге та за помірну ціну, проте це завжди вина високої якості. За потреби наші консультанти допоможуть вам визначитися з видом і брендом шампанського. Замовляйте на сайті або телефоном, і невдовзі ви зможете насолодитися вишуканим смаком ігристого шампанського.

 
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024