Главная » Статьи » 2023 » Сентябрь » 23 »

Відеореєстратори для систем безпеки — види та характеристики реєстраторів спостереження

23.09.2023 в 09:36 просмотров: 1605 комментариев: 0 Статьи
Якщо система відеонагляду нараховує декілька камер спостереження, потрібен відеореєстратор. Такі пристрої, як реєстратори для відеонагляду, зберігають записи з камер та дозволяють передивлятися їх в комфортний час. В статті розкажемо про різновиди цих пристроїв та відмінності моделей за технічними характеристиками. Читайте та дізнаєтесь, як вибрати реєстратор для відеонагляду.
 

Види відеореєстраторів для систем спостереження

Моделі поділяють на види в залежності від сигналу, з яким працює пристрій. Отже, існують:
  1. NVR пристрої — цифрові моделі, які сумісні з айпі камерами. Ці девайси приймають та передають сигнали за LAN кабелями. Моделі можуть підтримувати живлення витою парою, а можуть живитися за допомогою класичного адаптера.
  2. DVR реєстратори є аналоговими пристроями, які підключаються через коаксіальні кабелі. Це моделі типу HDCVI або HDTVI.
  3. Гібридні — універсальні моделі, які сумісні як з аналоговими, так і з цифровими камерами. Такі моделі беруть для систем відеонагляду, які включають різні типи камер спостереження.
Зверніть увагу! Окрім гібридних реєстраторів, усі інші моделі сумісні лише з одним типом сигналу.

Чим ще відрізняються реєстратори для систем відеонагляду? Відмінності моделей за технічними параметрами

Щоб вибрати відповідний вашим потребам реєстратор для системи відеоспостереження, звертайте увагу на роздільну здатність. Максимальні показники видають цифрові, тобто ай пі реєстратори. Також моделі відрізняються одна від одної швидкістю запису. Цей параметр називається частотою кадрів або FPS. Необхідний показник залежить від того, що саме ви збираєтесь знімати, за яким об'єктом має спостерігати камера. Наприклад, для контролю робочих процесів достатньо моделі реєстратора з показником в 12 кадрів на секунду, а для нагляду за статичними об'єктами достатньо моделі зі швидкістю в шість кадрів. Швидкість залежить ще й від якості відео, тобто роздільної здатності. Чим вище якість, тим повільніше запис.

Варто пам'ятати! Ідеально, якщо технічні параметри відеореєстратора та камер спостереження є аналогічними. Інакше може бути так: у вас камера знімає в FHD, а максимум реєстратора — лише HD відео. Це означає, що максимальна якість відео буде такою, як у реєстратора, або реєстратор не зможе відобразити відеозапис. Це ж правило діє і для частоти кадрів.

Щоб купити оптимальний відеореєстратор, придивіться до кількості каналів. Ця характеристика вказує на те, скільки камер можна підключити до пристрою. Виробники випускають реєстратори, які розраховані на роботу з двома камерами, однак існують моделі зі значно більшою кількістю каналів. Ми рекомендуємо вибирати варіант з невеликим запасом каналів. Це стане в нагоді при розширені системи відеоспостереження.

Моделі відеореєстраторів відрізняються кількістю потоків. Двопотокові моделі зручні для перегляду записів у багатовіконному режимі. Такі реєстратори поділяють сигнал на головний (максимальна якість) та другорядний (мінімальна якість зображення).

Реєстратори відрізняються один від одного:
  • Кількістю гнізд під накопичувачі та максимально можливим об'ємом сховища.
  • Наявністю тривожних виходів та входів, до яких можна підключити датчики руху чи диму.
  • Типом роз'ємів для підключення дисплеїв: BNC — для телевізорів, VGA для HD-мониторів та HDMI для моніторів, що підтримують FHD формат та більшу роздільну здатність відео.
  • Кодеком стиснення та бітрейтом — чим сучасніший кодек, тим менше місця займає відеозапис зі збереженням якості зображення. Наприклад, кодек H.264 робить вагу запису меншою за оригінал на 30%, а якість при цьому залишається на тому ж самому рівні.
В EServer ви можете вибрати аналогові та цифрові відеореєстратори для систем відеонагляду, які характеризуються функціональністю та надійністю.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024