Главная » Статьи » 2022 » Ноябрь » 26 »

Джерела їжі, багаті кальцієм

26.11.2022 в 11:37 просмотров: 2922 комментариев: 0 Статьи
Ми всі знаємо, що молоко є найкращим джерелом кальцію, але ви можете бути здивовані, дізнавшись про різноманітні продукти, які чудово задовольнять ваші потреби в кальції. Ось найкращі продукти, багаті кальцієм, які ви можете додати до свого раціону: 
 

1: Молоко  

Молоко є одним з найкращих джерел кальцію, яке ми всі знаємо. Молоко легко засвоюється і засвоюється, що доступно щоразу. Одна чашка (237 мл) коров’ячого молока містить 276–352 мг, залежно від незбираного чи знежиреного молока. Козяче молоко також є багатим джерелом кальцію, що містить 327 мг на чашку (237 мл). Крім того, молоко є хорошим джерелом білка, вітаміну А та вітаміну D.

2: Соєве молоко  

Соєве молоко є альтернативою для людей з непереносимістю лактози . Збагачене соєве молоко є чудовим джерелом кальцію, вітаміну D і білків. У середньому чашка соєвого молока, збагаченого кальцієм, містить 340 мг. 

3: Насіння  

Ці крихітні джерела живлення, такі як насіння чіа, мак і селера, багаті кальцієм. Він також містить незамінні жирні кислоти та білки, які роблять ваші кістки та здоров’я в цілому здоровими. Насіння Чіа містить бор, який сприяє росту кісток. Він допомагає організму засвоювати кальцій, фосфор і магній.

4: Йогурт  

Усі молочні продукти, такі як йогурт, є багатим джерелом кальцію. Особливо знежирений йогурт є хорошим джерелом клітковини, а чашка знежиреного йогурту містить 245 грамів кальцію. Грецький йогурт містить білки та менше кальцію. 

5: Сир  

Ще одне доповнення до продуктів, багатих кальцієм - сир є хорошим джерелом кальцію та білків. Ваше тіло засвоює кальцій з молочних продуктів швидше, ніж з рослинних джерел, тому намагайтеся додати більше молочних продуктів у свій раціон. Найбільше в сирі пармезан, 331 мг кальцію. Це одне з найсмачніших і всіма улюблених джерел кальцію. 
Джерела їжі, багаті кальцієм

6: Мигдаль  

Мигдаль є багатим джерелом кальцію, жирних кислот, вітаміну Е, антиоксидантів і білків. Вони допомагають зміцнити ваші кістки, зберегти здоров’я серця та покращити пам’ять. Всього 1 чашка цільного мигдалю містить 385 мг кальцію, що становить більше однієї третини рекомендованої добової норми. Однак жменька мигдалю багата жирами та калоріями, тому вам слід обмежити його споживання меншими порціями. 

7: Квасоля та сочевиця  

Ми всі знаємо, що квасоля та сочевиця містять багато клітковини, білків та інших поживних речовин, але деякі з них також багаті кальцієм. Квасоля та сочевиця, такі як соєві боби, зелена квасоля, червоне просо та горох, містять достатньо кальцію, тому вам ніколи не слід перевищувати потребу в кальції.  

8: Рибні консерви  

Рибні консерви, такі як консервований лосось і сардини, можуть бути хорошим варіантом кальцію, якщо ви не вегетаріанець. Його кістки, де міститься більшість кальцію. Їх кістки їстівні і м'які. Ви можете розім’яти їх і подавати, тому їх не можна помітити в багатьох стравах. Приготуйте намазку для подачі на тостах або приготування рибних котлет. А якщо ви любите цілі сардини або шматочки лосося, додайте їх у салати. 

9: Тофу  

Якщо ви веган і дотримуєтеся дієти, тофу буде розумним вибором для задоволення ваших потреб у кальції. Тофу природно не містить глютену та холестерину. Сирий твердий тофу з додаванням кальцію містить 861 мг кальцію на півсклянки. Це також чудове джерело білка, тому додавайте його до яєць, смажених страв, салатів тощо.

10: Рис  

Сирий і сушений інжир повний клітковини, антиоксидантів, білків, з великою кількістю кальцію. Цей солодкий десертний фрукт містить 242 мг кальцію на чашку сушеного інжиру. Їх можна їсти як закуску або як частину ваших салатів.  

https://www.poznavayka.org/uk/anatomiya-ta-meditsina/yakim-povinen-buti-sklad-di%D1%94vogo-preparatu-z-kalczi%D1%94m/
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024