Главная » Техно » 2019 » Декабрь » 2 »

Huawei почала виробляти смартфони без комплектуючих з США

02.12.2019 в 20:13 просмотров: 612 комментариев: 0 Техно
Китайська компанія випустила смартфон без комплектуючих з США і операційної системи Android.

Компанія Huawei відмовилася від вироблених в США компонентів в останній моделі своїх смартфонів, повідомляє The Wall Street Journal.

Йдеться про смартфон Mate 30 Pro. У смартфонах цієї моделі не використовуються, не тільки чіпи, вироблені в США, але і вироблені за кордоном продукти американських компаній.

Huawei не використала в своїх смартфонах чіпи американських компаній з травня 2019 року. Цю інформацію підтверджують результати дослідження Fomalhaut, iFixit та Tech Insights.

В якості альтернативи китайський техно-гігант вибрав звукові чіпи нідерландської NXP Semiconductors NV (Раніше Huawei купував їх у американської Cirrus Logic). А чіпи для посилення сигналу для Huawei тепер виробляє дочірня компанія HiSilicon (Раніше китайська компанія закуповувала їх у американських Qorvo або Skyworks).

На даний момент, компанії з США можуть співпрацювати з китайською Huawei тільки отримавши відповідну ліцензію від уряду.

«Якщо цього не можна зробити через рішення американського уряду, у нас не залишиться іншого вибору, окрім як шукати альтернативну продукцію за межами країни», - відзначили Huawei.

За словами експертів, незважаючи на те, що Huawei змогла відмовитися від американських чіпів в одному зі своїх смартфонів, проблема санкцій все ще актуальна. Все смартфони Huawei, крім згаданого Mate 30, використовують операційну систему Android американської компанії Google.

Нагадаємо, що влада США дозволили Microsoft продавати свій софт Huawei .
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024