Главная » Бизнес » 2022 » Декабрь » 31 »

Реорганізація підприємства: що варто знати

31.12.2022 в 00:15 просмотров: 839 комментариев: 0 Бизнес

Безумовно, рівень бізнесу може дійти до настільки високих та якісних показників, що його власники почнуть задумуватися щодо реорганізації підприємства.

Що це означає?

Реорганізація – дійсно складна процедура при якій змінюються корпоративні права (як частково, так і повністю, все залежить від ситуації). Йде мова також про змінення форми ведення справ, ліквідуються в такому випадку і окремі підрозділи (або створюються нові, або з декількох роблять один). Може й загалом йти мова про повне закриття усього раніше діючого підприємства. Процес реорганізаційних заходів означає можливе здійснення передачі чи прийому існуючого майна, зароблених коштів, прав та обов’язків. Профессійна, замовлена реорганізація підприємства в ZKG – найкраще рішення клієнта.

Реорганізувати чи зареєструвати нову компанію: що складніше?

Чесно кажучи, у деяких випадках реорганізувати підприємство може бути складніше, аніж створити загалом нову компанію. Чому так? В українському законодавстві, на жаль, немає чітко прописаних кроків, що фактично ставить під сумнів узагалі доцільність реорганізації, якщо відсутня будь-яка конкретика дій.

Навіщо потрібна реорганізація?

Загалом, причин щодо прийняття рішення про реорганізацію компанії може бути багато, однак одна з найбільш популярних – низька ефективність бізнесу. У такому випадку класифікувати причини варто згідно з найпоширенішими випадками на ринку:

  • Якщо компанія повністю закривається.
  • Якщо в найближчому майбутньому буде проведена фінансова санація.
  • Якщо буде проводитися поглинання конкурентів для збереження підприємства.
  • Якщо планують збільшити капітал.
Реорганізація підприємства: що варто знати

Перерахований вище список не є повним, а тільки показує найпоширеніші випадки. Загалом існує багато різних видів і форм реорганізації бізнесу. Все залежить від поставленої мети. Також можна виділити деякі напрями реорганізації, наприклад:

  1. Укрупнення бізнесу.
  2. Дроблення компанії.
  3. Перетворення фірми без зміни розмірів.

Варто зауважити той факт, що процедуру реорганізації неможливо провести без появи правонаступників. Це дійсно складний захід у юридичному плані, для якого потрібно виконати багато усього. Його учасники – не тільки засновники, себто власники, а кредитори підприємства. І особливості проведення процедури залежать найперше за все від виду юридичної особи, яка володіє підприємством. Також не менш важливими є характерні обрана форма процедури, стан підприємства, податкова історія.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024