Главная » Статьи » 2019 » Январь » 19 »

Дещо про дитячу кімнату, яку ділять між собою брат і сестра

19.01.2019 в 11:09 просмотров: 1034 комментариев: 3 Статьи
Квартирне питання – непросте питання. Тому випадки, коли в двокімнатній квартирі живуть одразу четверо – мати, батько, син і дочка – зустрічаються досить часто. Тобто у вітальні мешкають батьки, а в дитячій кімнаті – діти.

Пропонуємо докладніше зупинитися на дитячій кімнаті. Адже треба усе зробити так, щоб обом вашим малюкам було зручно.
Дещо про дитячу кімнату, яку ділять між собою брат і сестра

Зонування – необхідний елемент дизайну

Грамотне зонування – невід'ємна частина дизайну будь-якого «багатофункціонального» приміщення. І для дитячої кімнати такий дизайнерський прийом просто необхідний. А якщо мова йде про помешкання, яке ділять між собою хлопчик та дівчинка, – то й поготів.

Дізнавшись у дітей, які кольори вони хотіли б бачити в оформленні їхньої кімнати, використовуйте їх для дизайну окремих для кожної дитини ділянок (зони відпочинку та зони зберігання особистих речей). Різноманітні меблі для дитячої кімнати ви знайдете на fayni-mebli.com.

Щодо ігрової зони, а також зони творчості і навчання, якими користуються обидва мальки разом, то краще, якщо ви віддасте перевагу нейтральним кольорам, що підійдуть як хлопчикові, так і дівчинці. Комбінування контрастних фарб – теж гарна ідея. Таке рішення пожвавить інтер'єр і підніме настрій.
 

Кілька слів про стиль

Стиль оформлення кімнати, зрозуміло ж, також має значення. Найбільш популярними вважаються такі напрямки: класичний (характерні риси – простота, мінімалізм, зручність), етнічне (його основна особливість – використання при оформленні приміщення природних матеріалів), сучасне (гармонійне поєднання стилів «модерн» і «хай-тек»).

Крім цього, дуже цікаво й оригінально виглядають кімнати, в інтер'єрі яких дотримана певна тематика. Для дітей прекрасно підійде морський дизайн, лісові мотиви, а також мультипликаційно-казкові елементи.
Дещо про дитячу кімнату, яку ділять між собою брат і сестра

Меблі, без яких не обійтися

З меблів у кімнаті, призначеної для різностатевих дітей, повинні бути присутніми: дві шафи, два ліжка (або два дивана), два стільці, стіл і дві тумбочки. По суті, відрізняються предмети обстановки, представлені в двох примірниках, тільки кольором (або малюнками на їхніх поверхнях).

Раціонально використовувати простір дозволяють відкриті полиці та стелажі. Причому, розміщувати їх можна навіть у кутах, що дозволить максимально економити простір. Також прекрасна ідея – ліжка чи диванчики з вбудованими шухлядами для зберігання речей, та шафа-купе.

Однак головне, що ви повинні пам'ятати, займаючись облаштуванням дитячої кімнати – всі меблі мають бути не тільки функціональними та зручними, але й безпечними. Говорячи про останній пункт ми, звичайно ж, маємо на увазі відсутність у виробах травмонебезпечних елементів, а також їхню екологічність. Ну, а зображення улюблених казкових персонажів, якими найчастіше прикрашають предмети обстановки для дітей, допоможуть малятам відчути себе затишно і комфортно.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 3
avatar
1 pecanatalia • 10:26, 11.10.2019 [Материал]
В мене старша дочка і малий син підростає, тому хочу переобладнати дитячу. Я от не згідна з парною кількістю всієї мебелі в кімнаті. Думаю, що крім двох ліжок, іншу мебель можна і поділити. Кінцеве рішення, звичайно ж, буде залежати від думки дітей, але загромаджувати кімнату надмірною кількістю мебелі не хотілося б. Дещо вже й приглянула на МебельОК - добре, що можна знайти якісну мебель в саме нейтральних тонах.
avatar
2 pecanatalia • 10:26, 11.10.2019 [Материал]
surprised
avatar
3 yujinkraft • 17:36, 27.09.2021 [Материал]
К счастью, в наше время уже фабрики делают такие красивые комплекты мебели, с учётом эргономики и современного стиля, для детей и взрослых. Мы заказывали комплект модульной мебели и дети довольны. Если кто в поиске, в этом магазине хорошие цены - Тумба Юмба https://tumba-umba.com.ua, рекомендую.
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024