Главная » Статьи » 2022 » Август » 18 »

Довідка про несудимість у Запоріжжі

18.08.2022 в 16:44 просмотров: 759 комментариев: 0 Статьи
Довідка про несудимість в Україні підтверджує, що людина, ім’я якої зазначено у документі, не притягувалася до кримінальної відповідальності.

Довідка про несудимість може знадобитися як українцям, так і іноземним громадянам у ряді випадків:

● Навчання або працевлаштування в іншій країні.
● Оформлення віз для виїзду за кордон.
● Участь у тендері.
● Оформлення громадянства.
● Отримання дозволу на володіння зброєю.
● Відновлення документів.
● Отримання ліцензії на роботу з психотропними, наркотичними або вибуховими речовинами.
● Усиновлення, опікунство або створення прийомної сім’ї.
● Надання державним органам в іншій країні.

Україна передбачає два типи довідки про несудимість: скорочений і повний варіант. Скорочений варіант підтверджує факт відсутності або наявності судимості. Повна довідка вказує на відсутність судимості, а в разі наявності — відомості про притягнення до кримінальної відповідальності та обмеження, що передбачені кримінально-процесуальним законодавством.

При складанні заявки на отримання довідки про несудимість обов’язково слід вказати, який тип документа необхідний — повний або скорочений. Відсутність даного реквізиту є приводом для відмови у видачі документа. Якщо на момент перевірки заявник перебуває в розшуку, ця інформація буде вказана в довідці, незалежно від запрошуваного типу документа.

Щоб уникнути непорозумінь і помилок, в установі, для якої береться довідка, потрібно заздалегідь уточнити які відомості повинні бути вказані в обов’язковому порядку.
Довідка про несудимість у Запоріжжі

Довідка про несудимість в Україні: проставлення апостиля

Щоб довідка про несудимість була дійсна за межами України, необхідний спеціальний штамп — апостиль https://dpereklad.zp.ua/apostil-na-dokumenty. Довідка про несудимість з апостилем може знадобитися для того, щоб оформити візу для виїзду за кордон, отримати громадянство іншої країни, укласти шлюб, працевлаштуватися або створити бізнес за кордоном.

Проставлення апостиля здійснюється на оригінал або на нотаріально засвідчений переклад довідки про несудимість. Також можна оформити «подвійний» апостиль: на оригінал довідки і підшитий до оригіналу нотаріально засвідчений переклад.

Щоб правильно оформити довідку про несудимість з апостилем і перекладом, краще звернутися в бюро перекладів. Досвідчені фахівці допоможуть підготувати пакет документів у найкоротший термін.

Оформити довідку в Запоріжжі можна декількома способами:
  1. Довідка про несудимість в Україні може бути видана представниками Міністерства внутрішніх справ Запоріжжя та області. Потрібно з’явитися особисто в приймальний день, заповнити заяву, надати документи, чекати отримання довідки протягом 30 днів з дня надходження заявки.
  2. Залишити онлайн заявку через сайт сервісного центру МВС. Довідка про несудимість буде доступна тільки в електронному або паперовому вигляді з цифровим підписом. Документ відправляється на електронну скриньку або за вказаною в заяві адресою. У цьому випадку апостиль проставити неможливо, так як він проставляється виключно на паперовому носії з мокрою печаткою.
  3. Замовити послугу оформлення довідки в бюро перекладів. Для отримання довідки про несудимість співробітникам бюро знадобляться копії паспорта, ідентифікаційного коду та документів, що підтверджують зміну прізвища або імені. Від іноземних громадян потрібно копія паспорта з перекладом на українську мову.
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024