Главная » Техно » 2022 » Декабрь » 5 »

Еволюція дронів за останні 5 років

05.12.2022 в 00:47 просмотров: 1293 комментариев: 0 Техно

Сьогодні люди намагаються використовувати повсюдно різні розробки та сучасні гаджети. Серед загальної кількості виділяється квадрокоптер, який у процесі конструювання програмується на певні дії. Частина пристроїв попередньо програмується, інші керуються за допомогою дистанційного пульта. Спочатку дрони розроблялися для військових цілей. Але якийсь час тому ними почали користуватися у сфері бізнесу, а також у побуті. Що сталося? Упродовж останніх п'яти років відбулася справжня революція. І дрони почали застосовувати ще активніше. Щоб оцінити розмах, варто звернути увагу на галузі, де вони почали активно використовуватися.

Військова галузь

Вперше дрони почали використовуватися під час війни у 2020 році. Їх задіяли під час Другої Карабаської війни. Задіяли дрони класу MALE, а також дрони-камікадзе. Вартість деяких моделей може перевищувати кілька сотень тисяч доларів.

Цивільний ринок

Першими дрони у цій сфері почали використовувати американці. Спочатку дані пристрої застосовувалися лише у сфері логістики. Але поступово їх почали вводити в:

  • торгівлю;
  • екологічний моніторинг;
  • у сферу безпеки та інші сфери.

У цей же період дронами та квадрокоптери почали застосовувати і китайці. Вони застосовувалися для певних заходів. Але в період COVID-19 чисельність дронів на території Китаю суттєво збільшилася. Їх почали застосовувати для доставки продуктів харчування, для переміщення медикаментів та інших товарів. У деяких провінціях Китаю саме дрони застосовують для того, щоб підтримувати фізичну форму амурських тигрів.

Еволюція дронів за останні 5 років

Ще один популярний напрямок, який активізувався останні 2 роки, - це гонки на дронах. У них використовують інноваційні розробки, що відрізняються невеликими розмірами та мінімальною вагою. Вони доповнені пультами керування. З 2017 року в Дубаї відбуваються саміти, які демонструють новинки у світі дронів. Наприклад, у 2018-2019 роках було представлено пристрій, який здатний переносити суттєву вагу. З 2021 року у кількох країнах використовуються безпілотники вертолітного типу. З їх допомогою можна доставляти посилки на певну відстань та у віддалені регіони.

Поступово дрони впроваджуються й у космічні дослідження. Рік тому дрони почали використовуватись для комплектації космічних апаратів. Вже 2026 року заплановано відправлення кількох дронів у вигляді октокоптерів. Такі дії планують здійснювати відповідно до космічної програми, що розробляється.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024