Главная » Спорт » 2022 » Ноябрь » 21 »

Катар проиграл Эквадору в стартовом матче Мундиаля, победа Ферстаппена

21.11.2022 в 14:30 просмотров: 1031 комментариев: 0 Спорт
Якось незвично писати про чемпіонат світу з футболу восени. Такого ніколи не було в історії світових першостей. Але все в житті колись трапляється вперше: право на проведення ЧС-2022 отримав Катар, а влітку в цій країні грати нестерпно через сильну спеку. І ФІФА ухвалила рішення про перенесення турніру на пізніший строк. На жаль, чемпіонат світу зараз не є пріоритетом для українських шанувальників футболу. Головне для нас, отримувати позитивні новини з фронту та скоріше видворити шизанутих сусідів із нашої землі.

Читайте также: Бывший защитник английского "Манчестер Юнайтед" и сборной Франции Патрис Эвра предположил, что непростая ситуация в клубе Кришлиано Роналдо может стать для звездного игрока дополнительной мотивацией на чемпионате мира в Катаре. Подробнее: Эвра: Роналду воспользуется шансом показать, что он является лучшим игроком в мире


Ще до початку матчу він обріс скандалом, пов'язаним про підкуп катарцями своїх суперників. Але еквадорці вже з перших хвилин почали доводити, що їм важливий результат. Вже на 2-й хвилині підопічні Густаво Альфаро заробили штрафний, після навісу з якого у «бордових» почалися проблеми. Алшиб помилився на виході, а після не дуже вдалого удару Торреса Валенсія головою відправив м'яч у ворота. Радість еквадорців затьмарило рішення арбітра: італієць Орсато порадився з відеоасистентами та зафіксував офсайд.

Футболісти збірної Еквадору продовжили володіти перевагою, а господарі мундіалю помітно мандражували. Це й не дивно, адже місцеві шейхи покладають великі надії на свою команду, яка вперше потрапила до списку учасників чемпіонату світу. Катарці багато фолили і не могли підібратися до штрафного майданчика суперників. А еквадорці атакували агресивно і таки досягли свого. Вертикальна розрізна передача на хід Валенсії завершилася виходом найкращого голеадора збірної Еквадору віч-на-віч з голкіпером. Алшиб, котрий зовсім не увійшов у гру, рукою збив суперника, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. До «точки» підійшов Валенсія, який холоднокровно переграв стража воріт Катару.

Після забитого голу малюнок гри особливо не змінився. Хіба що еквадорці не так наполегливо йшли в атаку, але діяли вони все одно гостріше. І після півгодини гри збірна Еквадору подвоїла свою перевагу: вивірений навіс з правого флангу головою замкнув той самий Валенсія. І лише перед перервою катарці створили перший свій гольовий момент: Алі міг замкнути фланговий навіс, але пробив незграбно.

Друга половина зустрічі виявилася менш щедрою на події. Еквадорці діяли за рахунком, не надто нагнітаючи атмосферу біля воріт суперників. І все одно їх атаки виглядали гостріше, ніж атакуючі потуги «бордових». В одному з епізодів Ібарра пробив з лінії штрафного майданчика, і цього разу Алшиб врятував свою команду.

У катарців катастрофічно не виходила контргра, а довгі закидання на Алі «триколірні» легко «перекушували». Як не дивно, тренерський штаб Фелікса Санчеса не спробував за допомогою замін переламати перебіг матчу: за всю гру катарцями було зроблено дві зміни. Зокрема, на поле вийшов Мунтарі, який міг повернути інтригу на останні хвилини зустрічі. Цього разу еквадорці прогавили довге закидання до свого штрафного майданчика, і Мунтарі в дотик пробив зовсім трохи вище за поперечину. Але чесно кажучи, навіть на гол престижу катарці не награли, за весь матч так жодного разу і не пробивши у ствір воріт Еквадору.

Що ж, чемпіонат світу розпочався з дещо несподіваного результату. Подивимося, що сьогоднішні суперники продемонструють надалі. У другому турі групового раунду Катар зіграє із Сенегалом, а Еквадор зустрінеться з Нідерландами.

Чемпіонат світу. Група А. 1 тур.

Катар – Еквадор – 0:2

 Валенсія (16, пенальті; 31)

 Алшиб (15), Алі (22), Будіаф (36), Афіф (78) – Кайседо (29), Мендес (56)

Катар: Алшиб, Педро Мігел, Хассан, Ахмед, Хішам, Хухі, Хатем, Алхайдос (Вад, 72), Будіаф, Афіф, Алі (Мунтарі, 72)

Еквадор: Галіндес, Торрес, Хінкепі, Еступіньян, Пресіадо, Ібарра (Сармієнто, 68), Плата, Мендес, Кайседо (Франко, 90), Естрада (Родрігес, 90), Валенсія (Сіфуентес, 77).

Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)

Стадіон «Аль-Байт» (Ель-Хаур, Катар)
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024