Главная » Статьи » 2024 » Октябрь » 20 »

Реабілітація алкозалежних: як вона проходить

20.10.2024 в 20:26 просмотров: 256 комментариев: 0 Статьи

Алкоголізм – хронічне психічне захворювання, викликане зловживанням спиртними напоями, що характеризується патологічним потягом до алкоголю і пов'язаними з ним фізичними та психічними наслідками алкогольної інтоксикації тяжкості, що наростає. Вже з самого визначення алкоголізму видно, що ця хвороба згубно впливає як на різні рівні здоров'я людини, так і на різні сфери його життєдіяльності. Реабілітація алкозалежних у зв'язку з цим проводиться з використанням комплексного, поетапного підходу до вирішення цієї проблеми.

Особливості реабілітації алкозалежних: інформація до відома

Основні моменти такі:

  1. Реабілітація проводиться за добровільною згодою залежної особи після усунення абстинентного синдрому, проведення детоксикації організму, кодування, тобто після основного курсу лікування алкогольної залежності.
  2. Ефективність реабілітаційних заходів безпосередньо залежить не тільки від компетентності лікарів та психологів, які працюють з пацієнтом, а й від нього самого, його бажання змінювати своє життя на краще, готовність відмовитися від згубної звички та прагнення тримати себе в руках.

Як проводиться реабілітація алкоголіків у стаціонарі

Реабілітація алкоголіків – єдиний спосіб, що дозволяє досягти стійкої ремісії. Багатоетапне лікування алкоголізму в наркологічному центрі допомагає перемогти не лише фізичну залежність від спиртного, а й психологічну. Відновлення пацієнтів проходить під чуйним керівництвом нарколога та цілодобовим наглядом медперсоналу.

Реабілітація алкозалежних: як вона проходить

Вилікувати алкогольну залежність у домашніх умовах практично неможливо. Захворювання стрімко прогресує, забираючи у хворого дорогоцінний час життя. Своєчасне звернення до клініки дозволить максимально швидко усунути потяг до спиртного та направити залежного на шлях одужання. Програма реабілітації може бути стаціонарною та амбулаторною, починається після усунення абстиненції. Її вибудовують окремо кожному за пацієнта. При цьому враховують стан здоров'я, стаж залежності, рівень мотивації.

Алкоголь впливає як стан тіла, а й стан розуму. Іноді буквально: етанол безпосередньо впливає на біохімічні процеси, які у головному мозку. Тому без психотерапії тут не обійтись. Пацієнт отримує як медикаменти, які допомагають заспокоїти, усунути тривожність і подолати депресію, так і консультації, які мотивують розірвати порочне коло.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024