Главная » Статьи » 2021 » Август » 6 »

Ринок криптовалют в Америці може чекати додатковий контроль від держави

06.08.2021 в 23:47 просмотров: 962 комментариев: 0 Статьи
З огляду на те, що змінився глава американської комісії з цінних паперів і бірж, цілком можливо, що в наступний період зміниться і ставлення держави до самих криптовалют. Криптоновини повідомляють, що відносно недавно Гері Генслер досить докладно поговорив з представниками Блумберг і в своєму інтерв'ю розповів про те, як бачить державне регулювання щодо роботи з ринком криптовалют.   

Біткоіни не зачепить

Не перший рік в SEC вже ведуться дискусії про те, які цифрові активи входять у сферу їх компетенції. Найцікавіше, що біткоін продовжує вважатися товаром, тобто під діяльність Комісії з цінних паперів і бірж він не підпадає. Хоча технології використовуються там повністю ідентичні, все одно регулювання цієї криптовалюти недоступно і таким чином користувачі зможуть спокійно й надалі продовжувати свої спекуляції.

Тим не менш варто замислитися, чи позитивний цей факт насправді? Адже Генслер говорить не про те, щоб гнобити інвесторів (хоча вплив з боку держави, так чи інакше, все-таки обмежує), він навіть стверджує, що абсолютно не проти спекуляцій і вважає, що розвиток крипторинка може мати позитивний вплив на розвиток фінансової системи в цілому і збільшити стабільність системи. Проте, чиновник підкреслює, що з боку держави потрібні заходи, які дозволяють людям уникнути шахрайських дій і зберегти надійність інвестицій.

Таким чином, крім біткойнів, інші валюти припускають регулювати ретельніше. Адже, на думку нового голови комісії, всі ці криптовалюти є цінними паперами, причому, не зареєстрованими.
Ринок криптовалют в Америці може чекати додатковий контроль від держав

Як збираються контролювати

Насправді зараз розроблений цілий ряд векторів, які мають за мету нагляд і захист інвесторів. Сюди належить:
  • використання стейблкоінов;
  • децентралізації фінансування;
  • застосування торговельних майданчиків.
І багато інших пунктів.
 
Крім цього, сам Генслер вважає, що найбільш значущим варіантом роботи тут є використання кріптобірж і регулювання даних сайтів. Він вважає, що саме кріптобіржі відкривають більш істотний доступ до контролю криптовалют.

Відзначимо також, що Гері Генслер, в цілому, нейтрально ставиться до феномену технології блокчейн і майнінгу електронних грошей. Він навіть називає себе заінтригованою в цій справі людиною. При цьому протягом трьох попередніх років Гері активно вивчав дану область і вів пов'язаний з криптою навчальний курс.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024