В компании решили собрать все ссылки на онлайн-сервисы оплаты, чтобы облегчить клиентам поиск необходимой страницы в интернете: В ГНС напомнили, сколько сейчас длится выездная налоговая проверка Украинцам объяснили, может ли работодатель уволить из-за переезда или выезда за границу Ждать ли резких скачков курса: сколько будет стоить доллар до конца апреля На Киевщине произошло возгорание авто ПриватБанк анонсировал скидки на оплату коммуналки: можно сєкономить до 300 гривен Украина снова берет аварийную помощь электричеством из Европы, есть ограничения на Харьковщине и в Кривом Роге - Минэнерго Сразу на 25 гривен: в Украине резко изменились цены на яйца и подсолнечное масло Вплоть до заморозков: синоптики прогнозируют серьезное похолодание в Украине, когда ждать Доллар обновил исторический рекорд в Украине
Главная » Бизнес » 2022 » Январь » 24 »

«Рука допомоги»: як українці можуть отримати гроші на бізнес

24.01.2022 в 23:07 просмотров: 957 комментариев: 0 Бизнес

У новому році громадяни, які не працюють, матимуть можливість отримати кошти на розвиток власної справи. Виплати допоможуть українцям створити свій власний бізнес та отримати шанс на нове життя, стверджують у Мінсоцполітики. Як отримати гроші, коли повертати виплати та хто може отримати фінансову допомогу – у статті рубрики новини України. Учасники програми «Рука допомоги» матимуть змогу отримати гроші від держави. Виплати для малозабезпечених українців виділяються для розвитку бізнесу та покращення життя громадян України.

Чи були раніше подібні програми

З 2016 року «Рука допомоги» у пілотному режимі почала діяти у 3 областях України – Львівській, Харківській та Полтавській. За її реалізацію відповідали Міністерство соціальної політики та Світовий банк. «Рука допомоги» діяла у рамках заходу «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який мав на меті покращити життя українців, які не працюють довгий час та не мають достатньо коштів для життя.

Середня сума допомоги пілотного проєкту була приблизно 60 – 70 тисяч гривень та виділялась на оплату рахунків, які потрібні для відкриття власного малого бізнесу:

  • Для обладнання
  • Оренди
  • Матеріалів для ремонту / будівництва

Після успішного відкриття бізнесу люди мали повернути кошти, які виділила їм держава.

Чи стала «Рука допомоги» ефективною

У проєкті взяли участь 240 безробітних українців. За даними Мінсоцполітики, понад 90% із них продовжили вести свій бізнес та не відмовилися від підприємницької діяльності. Бізнес-проєкти українців успішно реалізувалися, а «Рука допомоги» змогла забезпечити сотні нових робочих місць. Приблизно 30% нових підприємців повернули гроші достроково, а інші – через 3 роки, за які вони мали накопичити дохід.

У 2019 році пілотний проєкт завершився. Тепер, у 2022 році, «Рука допомоги» повертається з оновленим бюджетом, розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна в інтерв’ю 24 каналу. Голова відомства повідомила, що проєкт не тільки зменшує кількість малозабезпечених безробітних в Україні, які отримують соцвиплати з бюджету, але і надає можливість отримати нові робочі місця та нових платників податків.

Скільки грошей виділить держава українцям

За словами Лазебної, безробітні з малозабезпечених сімей можуть розраховувати на виплати, які становитимуть до 15 мінімальних зарплат – понад 95 тисяч гривень. Міністерка зазначила, що громадяни зможуть отримати грошову допомогу, пройти навчання та дізнатися, як створити власний бізнес.

Рука допомоги»: як українці можуть отримати гроші на бізнес

«Вони зможуть пройти навчання, отримати допомогу у складанні бізнес-плану, необхідні консультації, а також безвідсоткову допомогу в розмірі до 15 мінімальних зарплат (зараз це 97,5 тисячі гривень) на закупівлю необхідного обладнання та матеріалів», – розповіла Лазебна.

Коли нові бізнесмени повертатимуть гроші державі

Фінансову допомогу українці повинні повернути за 3 роки від початку ведення бізнесу. Сума, яку мають повернути учасники програми «Рука допомоги», буде зменшуватися коштом сплачених податків та соціальних внесків від нових підприємців. Також Лазебна зазначила – якщо бізнесмен зможе влаштувати на роботу 2 людей за направленням центру зайнятості і вони працюватимуть у компанії упродовж 2 років, кошти, які йому виділила держава, повертатися взагалі не будуть. 

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Sorokainfo
Комментарии 0
avatar
© Все права защищены: Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник - Sorokainfo.com 2015 - 2024